“Det krävs mod att fullfölja drömmar”

Senaste inläggen

Av Henriette Ståhlberg - 11 januari 2015 01:05

Haha Tour de ski är galet. Herrarna där är fortfarande Calle Halfvarsson på en tredje plats, men damsidan. Dagens klassiska masstart över 10 km var intressant även fast det stod mellan Marit, Therese och Heidi.

Först var det ett spurtpris och där gav Marit upp lite när Heidi och Therese jagade. Heidi är vanligen 100 ggr bättre på att spurta än Therese men idag vann faktiskt Therese den spurten. Sedan kom Marit ikapp men det dröjde till ca 500 meter innan Heidi släppte. Det var då Marit och Therese kvar mot målet.

Jag trodde allting var klart för Marit Björgens sjätte raka seger, men Therese stod emot riktigt bra i spurten. Väldigt bra och hon vann faktiskt!!! Therese vann alltså både över Heidi och Marit i spurt och det brukar hon aldrig göra! Bara Hon kommer nog om allt är som det brukar klättra ikapp Heidi imorgon, det skiljer bara 39 sekunder mellan dem efter Thereses lopp idag! Marit vinner med 99, 9 % sannolikhet men andra platsen är öppen.

ANNONS
Av Henriette Ståhlberg - 8 januari 2015 17:45

Vi grattar Emma Wikén till en till seger i den division där Norge inte finns! Det var jaktstart idag och idag avgjorde nog Marit (Superwoman) Björgen Tour de Ski. Heidi (Hitwoman) Weng och Therese (Powerwoman) Johaug får göra upp om andra platsen men åt Superwoman finns det inget att göra. Tyvärr.. Bara matförgiftning som kan stoppa henne. 


Emma Wikén ligger för tillfället fyra vilket jag tycker är suuuuperkul! Hon gjorde en mycket bra jaktstart och även om hon tappade på norskorna i sammanhanget så avslutade hon snabbare än Marit och de andra norskorna idag också! 


Det är väl dags för en bild på norskorna, och på den totala Touren som den ser ut med två lopp kvar. 

 

 

Ni ser vad bra Anna kom idag (Strunta helst i avståndet) men tyvärr mår inte hennes luftrör så bra, hennes astma blir allt för svår för henne, så nu tackar Anna för sig och lämnar Touren, synd med det lilla avståndet till Justyna, men jag känner att Anna har en form hon inte haft på 4-5 år nu, så tack för denna Tour Anna Haag! 

ANNONS
Av Henriette Ståhlberg - 7 januari 2015 16:13

 

Ni ser, snart kan Marit gå upp för backen på söndag och ändå hålla undan. Emma Wikén är fyra, eller vinnaren i en division där Norge inte finns. Dessa tre norskor är oemotståndliga! 

Detta är alltså dagens resultat på 5 km klassiskt för damerna och om ni minns UTKLASSADE Therese allt och alla och därbland Marit med 42 sekunder i december men ni ser ju nu. Hon är 10 sekunder bakom Marit nu... 

Av Henriette Ståhlberg - 6 januari 2015 15:24

Norges damer är alldeles för överlägsna och de tog idag en till trippel i sprinten i Tour de Ski. Att säga vem som vann har blivit tråkigt eftersom det är samma namn som står högst upp hela tiden. Det var nämligen Marit (Superwoman) Björgen som var starkast idag också. Som ni märker så får Marit återigen heta superwoman men det förtjänar hon verkligen för nu är hon verkligen den starkaste. Heidi (Som nu tar över hitwoman) gjorde idag som hon gjort de andra två dagarna också och tog en andra plats. Ingvild Flugstad Östberg avslutade den norska dominansen med en tredje plats. 


Igår skrev jag att fjärde platsen är en seger i en division där Norge inte är med och med det i åtanken så har ju Stina Nilsson två segrar i den världen. Stina kom nämligen fyra idag också men en fjärdeplats som gav mersmak. För hon blev av med staven i starten, men hon slog ändå två åkare och där bland den olympiska mästarinnan Maiken Caspersen Falla! Men stor sannorlikhet hade Stina varit på pallen om staven varit hel från början och jag tror hon hade haft en chans att ta Marit också, men det är lätt att säga nu i efterhand. Jag ska ju på VM i Falun och därbland på sprinten och det ska bli sjukt kul och med Stina i denna form så kommer det säkert bli kalaskul! 


I all norsk dominans tycker jag vi drömmer oss tillbaka när det var blått och gult och svenska segrar! 

 Charlotte Kalla vann ju faktiskt hela Touren 2007/2008!


Och i en skiathlon under Touren 2011 så vann Anna Haag och Charlotte Kalla kom tvåa och det har ni några fina bilder på här under!

     

Miss this days! 

Av Henriette Ståhlberg - 6 januari 2015 00:23

13/2-2014 tog Charlotte Kalla OS-silver på 10 km klassiskt. Innan förra säsongen hade man nog trott att det var en dröm, men det var det faktiskt inte! Justyna Kowalczyk gick det inte att göra något emot men Marit Björgen var inte på pallen då Therese Johaug tog bronset! Super!!! 


   

Jag minns när jag gjorde inlägg om det och skrev att vi har tre nya olympiska eldar och nu knappt ett år senare så ser jag hur glada de är och inser att jag faktiskt hade rätt! Bortsett från alla svenskor så är mina favoriter Justyna och Therese så därför är jag extra glad att Charlotte fick stå på pallen med just dessa tjejer! 

Av Henriette Ståhlberg - 5 januari 2015 18:24

Om jag innan behövt förklara anledningen så behövs det verkligen inte nu! Charlotte är det mest solklara. Nog för att hennes säsong inte varit lika bra i år som förra året, men hennes säsong förra året var helt otrolig och för bra för att vara sann! 

Jag låter bilderna tala, hennes sträcka i stafetten är det mest underbara jag någonsin upplevt i sportväg!

     

Av Henriette Ståhlberg - 5 januari 2015 17:13

Calle har väl egentligen inte haft någon speciell framgång på ett mästerskap, så jag kommer inte kunna göra ett så långt inlägg. 


Just denna säsong (2014/2015) har Calle haft en fantastisk säsong egentligen bara det att han kommit 4,5,6 och varit sjukt nära pallen. Men nu i Tour de Ski har han öppnat med två pallplatser och varit väldigt bra! Jag vet egentligen inte hur det kommer gå för Calle i Falun, men om han har samma form (kanske aningen bättre, eftersom de brukar toppa till mästerskap) då som han har nu så kommer det med stor sannolikhet att gå bra för honom!

Vi håller tummarna i alla fall! 

 

Presentation


Alla glada tårar och alla ledsamma tårar. Alla motgångar och alla framgångar. Alla medaljer, men också alla besvikelser. Denna blogg tar dig in i detta. Denna blogg berättar också hur det går i olika sporter, för de som är på elitnivå!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ “Det krävs mod att fullfölja drömmar”  med Blogkeen
Följ “Det krävs mod att fullfölja drömmar”  med Bloglovin'

Ord

  Who said Second place is just the first loser?

  "Det krävs mod att fullfölja drömmar"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se