“Det krävs mod att fullfölja drömmar”

Alla inlägg under mars 2013

Av Henriette Ståhlberg - 22 mars 2013 17:39

Aha. Det var proglog idag. 2,5 km för både damer och herrar, och herrsidan var blä, damsidan var roligare, var inte så mycket Norge där. 

Det brukar vara sjukt mycket Norge på damsidan, blev bara två norskor topp sex tror jag. 

Marit (Superwomen) Björgen vann, Charlotte Kalla tvåa, och Kikkan Randall trea!


Justyna (Superwomen) Kowalczyk var förbannad på banorna och hoppade av Falun touren, men de ändrade banorna tills idag, och hon var med idag och kom femma. För att vara Justyna och fristil var det helt okej! 

 

      

Norska herrarna gjorde som damerna brukar göra, norska mästerskapen. 

5 norrmän topp 6 och 6 norrmän topp 7. 

Vem som vann? Grisen...........................


Hur som helst, lite annat. Kikkan Randall och Emil Jönsson har ju vunnit sprintcupen!!

 

Och igår fyllde Marit 33 år!

 

Av Henriette Ståhlberg - 17 mars 2013 14:14

Dagens tremil gick i Norges färger. Det var damerna som körde i Holmenkollen. 

Det var i alla fall Therese Johaug som stack iväg i första backen, och fick med sig Heidi och Justyna i 2 KM, sen släppte Heidi, och vid 7 KM släppte även Justyna, så då stack Therese iväg. 


Therese var grym och utklassade alla andra, 46 sekunder före Justyna gick hon in i mål :) 

1. Therese (Powerwomen) Johaug

2. Justyna (Superwomen) Kowalczyk

3. Yulia Tjekaleva


Ska tilläggas att Marit (Superwomen) Björgen är förkyld och körde inte idag. 


   


Av Henriette Ståhlberg - 16 mars 2013 13:40

Michaela Shiffrin, 18 år vann idag slalomcupen, över Tina Maze, snart 30 år. 

Starkt att så ung gå in och rocka på det sättet och vinna!!! 

Stort! Hon har tagit fyra segrar plus VM-guld denna säsong :) 

   

Man kan dock inte annat än imponeras av Tina Maze heller!! Hennes säsong har varit så bra!!!

Av Henriette Ståhlberg - 10 mars 2013 10:35

Igår var det sprint, vilket jag glömde nämna. Kikkan Randall vann på damsidan före Marit (Superwomen) Björgen, och på herrsidan vann Emil Jönsson!! 


Idag var det 10 km klassiskt för damerna, loppet avgjordes nyss. Det blev finskt, och norskt, och så en polska. 

Två finskor kom femma och sexa. Charlotte Kalla kom sjua. 


Men så har vi topp fyra. 

Fyra: Therese (Powerwomen) Johaug

Trea: Heidi Weng

Tvåa: Marit (Superwomen) Björgen

Etta: Justyna (Superwomen) Kowalczyk


Det blev alltså inte en seger för Marit idag heller. Två lopp under en helg utan seger, det tillhör inte vanligheterna. 

Men Justyna förtjänar att vinna, hon var grym och utklassade alla norskor, hon var 23.1 sekunder före Marit, det är imponerande! 

Nu laddar vi inför herrloppet tycker jag!

 


Av Henriette Ståhlberg - 6 mars 2013 21:43

Min lillasysters kompis kommer ifrån Norberg, och där bor ju Frida Hansdotter, och i helgen var det KM där. Och då tog hon Fridas autograf åt mig :)

   

Av Henriette Ståhlberg - 5 mars 2013 20:29

Det är alltså hittills i VM sex silver för Sverige, ett bra facit. Emma fick sin bäver, ekorre eller bävorre, CK fick sina två obligatoriska medaljer, Anna fick sitt obligatoriska silver och Ida var grym. Men det som skulle hända, är något som slår allt som varit. Det som kom att hända slår alla silver i världen, det som hände räddade oss från lusekoftor och norska flaggor, i alla fall denna dag.

Det var söndagen 3 mars. Jörgen Aukland hade precis sätt till att en norrman vann vasaloppet. Många mil från all blåbärssoppa och Mora, nere i Val di Fiemme, var det knappt en timme kvar till att VM skulle avslutas, med den klassiska femmilen.

Där i Val di Fiemme stod Johan Olsson, fortfarande helt ovetande om vad han skulle göra, helt ovetande om att han om dryga 2,5 timmarna skulle få säga till sin dotter Molly, ”Idag har den en annan färg.”

Starten gick. Men vad hände? Någon stack iväg, men han hämtades snart in. Då fick Anders Södergren och några en lucka, men den varade inte heller länge. Då stack Johan, och strax där efter Dario Cologna. Det var de som dryga ut och hjälptes åt att dra tills Dario ramlade. Och då var det Johan och 3,5 mil kvar. Det som hände sedan vet ni redan, han dryga ut, de jagade in lite, han dryga ut igen, och så fortsatte det. Sedan började Dario jaga igen, men då hade Johan varit själv där framme väldigt länge, och 48,5 km av loppet hade gått. Sista utförsbacken nu, står han vinner han. Han höll sig på benen. Över sista kullen, ingen Dario syns. Det håller, Johan har åkt 35 av 50 km helt själv, vilken bragd! Där var han i mål! GRATTIS JOHAN!! Det han gjorde, det var hela VM! Det han gjorde, det Johan gjorde det var en bragd!

Av Henriette Ståhlberg - 5 mars 2013 20:07

Efter grymma stafettsträckor av Wikén och Haag, fick Emma sin bäver tillslut. Eller ekorre, eller bävorre. Vad den mjuka grejen de får vid prisutdelningen nu är. Ida blev Sveriges VM drottning och Johan Sveriges VM kung. Den sistnämnda förtjänar det mer än mest.


Sverige hade inlett VM, med den största skrällen, Emil Jönsson blev utan medalj. Men sedan kom fyra silvermedaljer för Sverige.

Dagen var torsdagen den 28/2. Damerna skulle köra stafett. Norge var storfavoriter, inte ens ett fall skulle kunna hindra de. Heidi Weng fullbordade succén på redan första sträckan. Och där bakom kämpade Ida Ingemarsdotter. Ut på andra sträckan stack Therese Johaug, Emma Wikén och en vilt jagande Justyna Kowalczyk. Polen, Norge, Sverige och Finland var topp fyra inför tredje sträckan. Där Kristin Størmer Steira gick ut för Norge, hon drog direkt ifrån Polen, och snart hade Anna Haag och Riita-Liisa Roponen jagat fatt Polen. Sedan hade Steira sin egen fart där framme. Medans Anna längre bak, i den sista backen stack ifrån Riita-Liisa. Svenskan hade snabbaste tiden på tredje sträckan, och skickade ut CK (Charlotte Kalla) på sista sträckan 25 sekunder bakom Norge och Marit Bjørgen. CK var sugen på guldet, men en Bjørgen i full fart är svårt att ta. Marit tog Norge till guld, men deras största hjälte var nog Heidi. 21 år ung dra ifrån alla hon tidigare sätt upp till, och bädda för norskt guld direkt, det är imponerande. 27 sekunder senare kom CK och tog Sverige till silver. Men Anna var Sveriges hjälte. Hennes råa ryck var avgörande för stafetten. Det blev alltså ett femte silver för Sverige. Det blev ett sjätte när herrarna tog det i stafetten dagen efter.

2/3 var det dags för damernas tremil, med en polska och lite norskor som favoriter. Efter en mil var Justyna, Heidi, Marit, Therese och Nicole Fessel loss, och den vilt jagande Anna Haag kom aldrig ikapp och slutade sexa, vilket betydde personbästa i individuell VM start. Det blev en spurtstrid mellan Justyna och Marit, där den sistnämnda vann.  

Fortsättning följer…

Av Henriette Ståhlberg - 4 mars 2013 22:08

De säger att våra 
drömmar är för stora
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora
Blicken mot himlen
Med lyckliga tårar
Men vi kommer aldrig
aldrig att förlora.

               

Presentation


Alla glada tårar och alla ledsamma tårar. Alla motgångar och alla framgångar. Alla medaljer, men också alla besvikelser. Denna blogg tar dig in i detta. Denna blogg berättar också hur det går i olika sporter, för de som är på elitnivå!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Ord

  Who said Second place is just the first loser?

  "Det krävs mod att fullfölja drömmar"


Skapa flashcards